the Desk

Vad vi  gör

Digitala media-byrån the Desk är ett familjeföretag som främst sysslar med digital mediaproduktion. Vi arbetar huvudsakligen inom fyra olika arbetsområden:

Webbproduktion

Vi skapar webbsidor som gör sig lika bra oavsett vilken webbläsare man använder, från mobiltelefoner till surfplattor till arbetsstationer. Utvecklingen inom informationsteknologi är snabb. Vi håller oss a-jour med den senaste utvecklingen men sätter alltid kundens önskningar och behov främst. (Se nedan angående de verktyg vi använder just nu.) Vi tillhandahåller fullständiga webb-lösningar såväl som SEO och rådgivning. Vid behov använder vi även utomstående experter på specifika områden för att komplettera vårt utbud. Vårt mål är alltid att överse hela produktionen från början till slut så att hemsidor vi skapar blir en helhet vars delar samarbetar inbördes för att uppnå kundens mål.

Tillgänglighet och web standards

Vi skapar tillgängliga webbplatser med fokus på klarhet och enkelhet. Lagstiftningen i många länder kräver att webbplatser är tillgängliga även för människor med olika begränsningar. Där var vi föregångare, då vi redan från 2005 har erbjudit tillgängliga webbplatser enligt W3s rekommendationer och 508-standard. Dessutom har vi alltid separerat innehåll och presentation. Därmed har våra kunder enkelt kunnat justera vår layout i efterhand vid önskemål utan risk att designen spruckit. Vi har även använt så lite script (som t ex JavaScript) som möjligt för att säkerställa att även kunna visa hemsidans innehåll på en webbläsare utan stöd för specifika scriptspråk samt för att framtidssäkra koden.

Verktyg

På grund av dess popularitet har publiceringsplattformen WordPress blivit en de facto standard inom webbranschen. Därför arbetar vi ofta med WordPress-installationer. WordPress använder sig av s k teman för att visa innehåll på olika sätt. Vi skräddarsyr dessa teman från grunden och använder som regel inga mallar (utom när kunden önskar basera designen på en existerande mall).

WordPress gör det lätt att både starta en ny blogg såväl som att överföra en existerande blogg (nästan oavsett tidigare format) till en ny design. Därför är vi glada att kunna hjälpa bloggare ta fram nya, fräscha mallar för sina hemsidor.

Vi har nyligen ingått ett samarbete med svensk-baserade utvecklingsplattformen Snowfire. De tillhandahåller ett mycket enkelt gränssnitt för dem som själva vill skapa en hemsida men önskar hjälp att skapa en professionell mall för ett enhetligt intryck. Vi erbjuder nu denna lösning som ett alternativ till WordPress.

För närvarande erbjuder vi våra kunder sidor tillverkade med dessa verktyg:

  • HTML5 / CSS3
  • PHP
  • MySQL
  • jQuery / JavaScript / AJAX
  • Microdata (schema.org standard)

Företagsidentitet

Ett företags logotyp, visitkort, webbplats och prospekt m m är dess ansikte utåt. Därför är det minst sagt viktigt att arbeta från grunden med dessa och skapa enhetliga mallar, teckensnitt, färger o s v. Vi erbjuder fullständiga paket så väl som enskilda design-projekt grundade på existerande mallar och identiter.

Logotypen

Allting börjar med logotypen (loggan). Logotypens färger, teckensnitt och proportioner talar till människors undermedvetna och förmedlar budskap till ett företags kunder och en bloggares läsare. Därför börjar vi alltid med att skapa en logotyp. Alternativt, om en logotyp redan finns utgår vi från den i vårt övriga arbete.

Vi tecknar och skissar med papper och penna, och vi inspireras av kundens värderingar och personlighet. En logga är högst personlig, och den mänskliga kontakten är viktig. Ett studiebesök på kundens företag t ex talar om för oss vilka värderingar vi bör förmedla genom vår design.

När skisserna är färdiga skannar vi dem och överför dem till vektorformat, vilket är skalbart till vilken som helst storlek. Vi finjusterar proportioner och färger. Vi tillhandahåller filer enligt bransch-standard, för närvarande genom Adobe Creative Cloud-serien av program.

Trycksaker

Visitkort, prospekt, broschyrer, reklamartiklar o s v är sedan skapade i harmoni med den identitet vi skapat i logotypen. Men naturligtvis kommer även andra faktorer in i bilden. Vi tar t ex kampanj-erbjudanden, säsongsprodukter och nischer i beräkningen för att vår design ska bli både tilltalande och aktuell.

Sidhuvuden och epostmallar är andra exempel där en enhetlig look är viktig. När det gäller dessa typer av produkter är återigen kundens omständigheter och önskemål vår ledstjärna.

Musik

Musik förhöjer och förstärker intrycket från alla andra former av media. Vi tillhandahåller soundtrack och låtar som passar just din profil och drar rätt kunder till dig.

Fotografering

Ett foto fryser bara ett ögonblick, men det går åt mycket förberedelse och engagemang till att presentera det ögonblicket på bästa sätt. Vi fotograferar events och produkter åt både företag och privatpersoner, främst i Stockholmsområdet.

Event-foto

Öppnar du en ny butik? Lanserar du en ny produkt? Eller vill du föreviga en dag med familjen? Vi är med och fotograferar events, både stora och små. Här är naturligtvis kundens önskemål vår utgångspunkt. Vi träffas gärna och diskuterar förväntningar, krav och mål. Vid behov tar vi in extra hjälp utifrån för att säkerställa att bilderna vi skapar överträffar vår kunds förväntningar.

Produkt-foto

För att en produkt ska sälja väl krävs det stor precision i dess presentation. Många som säljer sina saker på Blocket eller liknande ställen tar bara snabbt några foton på sin mobiltelefon, ofta utan tanke på ljus, reflektioner och vinklar. Vi sätter stort värde på att presentera våra kunders produkter på bästa sätt. Vi nöjer oss inte med halvmesyrer. Vi garanterar att fotona verkligen står ut i sin kvalitet och är genomtänkta.

Översättning

Vi erbjuder översättning till och från svenska, engelska och kinesiska. Vi kan även tolka till och från svenska, engelska och mandarin-kinesiska. Stefan är svensk och Marie-Anne är från Storbrittanien men vi har bott i Kina i flera år och har många kontakter där. Därför passar vi på att erbjuda tjänster till företag och privatpersoner som vill överbrygga språkbarriärer.

Översättning av dokument och webbplatser

Här är noggrannhet A och O. Bokstavligt talat. Många svenska företag vill etablera sig på den enorma kinesiska marknaden. Här är en grundlig kännedom av både det kinesiska språket och kulturen av avgörande betydelse. Vi är glada att kunna tillhandahålla både översättning och rådgivning. Vid behov tar vi in kinesiska översättare för att säkerställa precision och tydlighet.

Naturligtvis erbjuder vi också översättning av dokument och annat material mellan svenska och engelska. Vi har även kontakt med copywriters, både engelska och svenska, som tillhandahåller material av högsta bransch-standard.

Paket

Vi är naturligtvis glada att kunna erbjuda ett så pass brett spektrum av tjänster för våra kunder. När kunden behöver flera typer av tjänster samtidigt ser vi till att sätta ihop paket till rätt pris. En fördel med detta är att vi kan överse hela processen från början till slut, vilket minimerar problem och skapar enhetliga produkter och upplevelser för våra kunder.